Makaron Kubusiowy z sosem śmietanowo-ziołowym
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
Śmietana 30% Bio - 300 g
Zioła prowansalskie Bio trochę
Bazylia świeża trochę
Oregano świeże trochę
rozmaryn świeży szczypta
Mąka ziemniaczana Bio - 5 łyżek
Kwiat soli morksiej - atalntyckiej szczypta
Piersi z kurczaka z wolnego wybiegu - 2 szt.
Masło klarowne Bio trochę
Sposób przygotowania:
Podsmażamy na maśle klarownym do zarumienienia.
Śmietankę rozcieńczamy z wodą, dodajemy mąkę i dobrze mieszamy. doprowadzamy do wrzenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.