Pudding z Canihua ziarno z żurawiną
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Mleko roślinne Bio - 1/2 litra
Cukier kokosowy Bio - 2 łyżki
Żurawina suszona Bio - 5 łyżek
Kuwertura mleczna Bio - 100 g
Sposób przygotowania:
Połowę mleka zagotowujemy. Dodajemy do mleka cukier kokosowy oraz kuwerturę mleczna i pilnujemy aby kuwertura się roztopiła a nie przypaliła.
Do pozostałego mleka dodajemy zmielone ziarna Canihua. Mieszamy dokładnie a następnie dodajemy do gotującego się mleka.
Całość ostrożnie mieszamy.
Na koniec dodajemy ziarna surowego kakao i żurawinę suszoną. Ponownie przez chwilę gotujemy na małym ogniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.