Calzone wegetariańskie
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, pieczywo, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jajka Bio - 2 szt.
Woda kokosowa naturalna Bio - 1 szklanka
Drożdże w kostce - 16 g
Sól szczypta
Cukier z Agawy Bio - 1 łyżeczka
Ser żółty Bio - 1/2 kg
Cebula - 1/2 szt.
Sos pomidorowy Passata Bio - 1 opakowanie
Pieprz szczypta
Zielona natka pietruszki trochę
Oregano suszone Bio szczypta
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio - 1/3 szklanki
Sposób przygotowania:
Międzyczasie jak zaczyn nam rośnie, pozostałą mąkę przesypujemy do miski. Dodajemy same żółtka, białka odkładamy w miseczce na bok, jeszcze się nam przydadzą. Gdy zaczyn podwoi swoją objętość, dodajemy go do mąki i jajek.
Całość wyrabiamy dokładnie rękoma, aż ciasto będzie odchodzić od rąk. Na końcu dodajemy oliwę z oliwek i ponownie wyrabiamy.
Odstawiamy na minimum godzinę aby ciasto podrosło.
Przygotowane warzywa kroimy drobno (ja podałam przykładowe warzywa, każdy dodaje to co lubi), sos pomidorowy doprawiamy do smaku przygotowanymi przyprawami, pokrojone warzywa lekko solimy.
Gdy ciasto nam wyrośnie, dzielimy je na kilka równych części, a następnie każdą z nich rozwałkowujemy na placek.
Na każdy placek nakładamy nasze warzywa i polewamy sosem pomidorowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.