Babka z suszonymi wiśniami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Syrop klonowy Bio - 8 łyżek
Jajka - 4 szt.
Mąka ryżowa Bio - 150 g
Wiśnie suszone Bio - 20 g
Kuwertura mleczna Bio - 150 g
Sposób przygotowania:
Masło ubić na puszystą masę dodając stopniowo syrop klonowy. Gdy masło będzie puszyste, dodawać po jednym żółtku i ponownie ucierać.
Osobno wymieszać obie mąki. Dodajemy je do masy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko mieszamy.
Na koniec dosypujemy wiśnie suszone i mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.