Deser z nasionami babki jajowatej Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jabłko - 1 szt.
Daktyle suszone z gałązkami Bio kilka
Śmietanka kokosowa Bio - 50 ml
Herbatniki maślane Bio kilka
Ziarna kakaowca surowe trochę
Ziarna babki jajowatej - 1 łyżeczka
Cynamon cejloński Bio - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Kulki śniadaniowe znajdziesz na stronie gotujwstylueko.pl/przepisy/bezglutenowe-kulki-sniadanioweSposób przygotowania:
Jabłko miksujemy na nie gładką masę.
Daktyle odrywamy od patyczków i wyciągamy pestki. Kroimy na małe kawałki. Nakładamy na cynamon.
Następnie nakładamy jogurt naturalny, na jogurt naturalny ziarna babki jajowatej, na to kruszymy kilka herbatników, a na sam koniec nakładamy kilka łyżek śmietanki kokosowej.
Całość posypujemy ziarnami kakao.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.