Piaskowe pieczarki
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Mąka pszenna Bio - 1 szklanka
Cukier waniliowy Bio - 2 łyżeczki
Cukier z Agawy Bio - 1/2 szklanki
Masło klarowane Ghee Bio - 150 g
Kakao Bio trochę
Pusta butelka po wodzie
Sposób przygotowania:
Wyrabiamy ręcznie. Konsystencja tej masy będzie przypominać mokry piasek.
Do takiej sypkiej masy dodajemy mąkę pszenną i jajka. Ponownie wyrabiamy ręcznie.
Masa może być sypka. Jeżeli nie będzie chciała się połączyć - możemy dodać jeszcze jedno jajko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.