Chleb z mąki wysoko błonnikowej owsianej
Kinga BajcarRodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, owies
Składniki:
Woda - 1 szklanka
Sól - 1 łyżeczka
Drożdże świeże - 1/2 kostki
Oliwa z oliwek Extra Virgin Bio - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Dodajemy cukier i 3 łyżki z odłożonej mąki. Mieszamy i odstawiamy aby zaczyn wyrósł. .
Gdyby ciasto było zbyt luźne dosypujemy odrobinę mąki, gdy będzie zbyt zbite - odrobinę ciepłej wody.
Gdy wyrobimy ciasto, na koniec dodajemy oliwę z oliwek i ponownie wyrabiamy.
Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Następnie zamykamy piekarnik i chleb pieczemy w 190 stopniach przez godzinę. Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.