Bułeczki drożdżowe z korzeniem maca i rodzynkami Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Śmietana 12 % Bio - 1 szklanka
Sproszkowany korzeń maca Bio - 2 łyżeczki
Mleko roślinne Bio - 1 szklanka
Rodzynki sułtańskie - ewentualnie żurawina suszna Bio - 200 g
Świeże drożdze - 50 g
Cukier z Agawy Bio - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Mieszamy aż całość się rozpuści. Odstawiamy na 15 minut aby zaczyn podrósł.
Gdy już zaczyn urośnie, przelewamy go do większej miski.
Dodajemy pozostałą mąkę wymieszaną z korzeniem maca Bio.
Dodajemy śmietanę, pozostały cukier i całość ręcznie wyrabiamy.
Na sam koniec dodajemy roztopione masło klarowne Bio i ponownie wyrabiamy. Odstawiamy na 1/5 godziny aby ciasto podwoiło swoją objętość.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.