Dietetyczne ciasto marchewkowe
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery, pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Jajka - 5 szt.
Cynamon Bio - 3 łyżki
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio - 1 szklanka
Mąka z amarantusa Bio - 2 szklanki
Śmietana 30 % - 200 g
Cukier z Agawy Bio - 3 łyżki
Agar Agar Bio - 3 łyżeczki
Proszek do pieczenia bezglutenowy Amylon Bio - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Ciasto pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 45 minut do suchego patyczka.
W tym celu ubijamy śmietankę mocno schłodzoną na puszysta masę.
Pod koniec ubijania dodajemy cukier z Agawy i ponownie mieszamy.
Agar Agar rozpuszczamy z 2 łyżkach gorącej wody.
Gdy odrobinę przestygnie - dolewamy do ubitej śmietany i ponownie mieszamy.
Masę od razu nakładamy na ciasto, gdyż Agar Agar szybko tężeje.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.