Ptasie mleczko
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Galaretka truskawkowa Bio - 1 opakowanie
Galaretka agrestowa Bio - 1 opakowanie
Herbatniki prostokątne Bio - 50 g
Kuwertura mleczna Bio trochę
Sposób przygotowania:
Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego ścięcia.
Na dno układamy herbatniki Bio.
Sprawdzamy czy galaretki stężały.Gdy to już nastąpiło, przelewamy je do dwóch osobnych wysokich pojemników.
Bitą śmietanę dzielimy na połowę i każdą połowę dodajemy do galaretek.
Każdą galaretkę miksujemy przez około 5-6 minut z bitą śmietaną, aż powstanie puch.
Wylewamy na herbatniki najpierw piankę truskawkową, a następnie na to agrestową.
Na koniec ścieramy na tarce kuwerturę mleczną i posypujemy ptasie mleczko z wierzchu.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.