Ciasto ryżowo - truskawkowe
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
Jajka - 5 szt.
Galaretka wiśniowa Amylon Bio - 3 opakowania
Nektar kokosowy Bio - 5 łyżeczek
Truskawki - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy na sztywną pianę, a białka ucieramy na jasny puch.
Do żółtek dodajemy nektar kokosowy. Następnie przekładamy do ubitych żółtek pianę z białek i delikatnie wszystko łączymy. Dodajemy mąkę ryżową porcjami i delikatnie mieszamy.
Całość wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy połowę umytych i przekrojonych truskawek.
Pieczemy w 170 st przez około 20 minut.
Jedną w osobnym naczyniu, a dwie pozostałe razem.
Gdy wystygną przekładamy do lodówki aby lekko stężały.
Gdy już galaretki się zetną, do jednej dolewamy napój gryczany i miksujemy aż powstanie mus.
Całość wylewamy na upieczone ciasto.
Wstawiamy do lodówki na 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.