Risotto z kaszy jęczmiennej z warzywami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, drożdże, jęczmień
Składniki:
Cukinia - 2 szt.
Pomidor - 2 szt.
Papryka żółta - 2 szt.
Sos pomidorowy passata Bio - 1 opakowanie
Pieprz trochę
Kostka warzywna Bio - 1 szt.
Natka pietruszki trochę
Sposób przygotowania:
Kasze pogujemy na patelni co chwile mieszając. Gdy kasza wchłonie całą wodę, dolewamy jeszcze,tak, aby kaszanie była sypka, a raczej "rzadka".
Gotujemy tak około 20 minut. Dosalamy do smaku.
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka i dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy, aż warzywa zupełnie zmiękną.
Na koniec dodajemy sos pomidorowy, kostkę warzywną, odrobinę pieprzu i ewentualnie szczyptę soli. Mieszamy wszystko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.