Zapiekanka z fenkułem
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
Ziemniaki - 1 kg
Cebula - 2 szt.
Marchew - 5 szt.
Majonez - 250 ml
sól trochę
Pieprz trochę
* opcjonalnie ser żółty trochę
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Sposób przygotowania:
Warzywa solimy i pieprzymy. T samo robimy z filetami.
Układamy wszystko warstwami.
Na sam spód kładziemy połowę ziemniaków, następnie połowę marchewki i całego fenkuła. Na to układamy filety, następnie ponownie marchew i pozostałe ziemniaki.
Na ziemniaki wykładamy równo majonez.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.