Bułki komosianki
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Ciepła woda - 3/4 szklanki
Cukier z Agawy Bio - 2 łyżeczki
Sól - 3 łyżeczki
Suszone pestki z dyni Bio - 1/4 szklanki
Drożdże instant Bio - 1 opakowanie
Masło klarowne Bio - 50 g
Sposób przygotowania:
Wo wody dosypujemy 4 łyżki mąki z komosy , cukier oraz drożdże. Mieszamy całość, aż się wszystko ładnie połączy. Odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce.
Do miski wsypujemy pozostałą mąkę,dodajemy sól i mieszamy.
Dodajemy wyrośnięty zaczyn.
Ciasto wyrabiamy przez około 10 minut. Na koniec oddajemy masło klarowne i ponownie wyrabiamy.
Dosypujemy nasiona babki jajowatej oraz pestki dynie. Ponownie wszystko prze z chwile wyrabiamy, aby nasiona dobrze "wsiąkły" w ciasto.
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum godzinę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.