Smażone truskawki z kokosem
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Cukier waniliowy Bio - 1 opakowanie
Cukier kokosowy Bio - 6 łyżeczek
Kardamon mielony Bio - 1/2 łyżeczki
Truskawki - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
Przekładamy do garnka, dodajemy cukier kokosowy,kardamon oraz cynamon. Następnie smażymy do lekkiego rozpadu truskawek.
Do odsączonego miąższu dodajemy cukier waniliowy i mieszamy.
Gorące truskawki przekładamy do pucharków na spód. Następnie na górę nakładamy miąższ z mleka kokosowego i ponownie na wierzch nakładamy gorące truskawki.
Całość należy jeść na gorąco.
Polecam i smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.