Spaghetti z warzywami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Zawiera: gluten, mięso, grzyby, pszenica, wieprzowina
Składniki:
Fix do spaghetti Bolognese Bio - 1 opakowanie
Sos pomidorowy passata Bio - 200 g
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Żółta papryka - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 4 ząbki
Suszone oregano Bio trochę
Sól trochę
Pieprz czarny mielony trochę
Papryka czerwona łagodna trochę
Mięso mielone wołowo - wieprzowe - 400 g
*natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Mięso mielone smażymy na niewielkim ogniu z poszatkowaną cebulką, czosnkiem, obranymi i pokrojonymi pieczarkami oraz z pokrojoną papryką.
Całość doprowadzamy do gotowania (na np gazie).
Jeszcze chwilę gotujemy - doprawiamy do smaku o ile jest taka konieczność.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.