![Sałatka obiadowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-09/6290-photo-main.jpg)
Sałatka obiadowa
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
Ogórki kiszone Bio - 6 szt.
Kukurydza Bio - 150 g
Sos pomidorowy Passata Bio - 100 ml
Majonez domowy Bio - 150 ml
Sposób przygotowania:
Na spód wysokiej misy dajemy odrobię sosu pomidorowego. Na to układamy pokrojone ogórki, na ogórki cebulę,na cebule ponownie pozostały sos pomidorowy, a na to kukurydzę.
Na kukurydzę nakładamy domowy majonez. Na majonez posiekaną kapustę pekińską.
Taką sałatkę wkładamy do lodówki na około 1 1/2 godziny, aby wszystkie składniki przeszły sobą.
Sałatkę można jeść jako osobne danie, ale może być dodatkiem do obiadów.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.