Kapusta zamażana
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
Sos pomidorowy passata Bio - 200 g
Oliwa z oliwek Extra Virgin Bio trochę
Cebula - 2 szt.
Oregano suszone Bio trochę
Sól trochę
Mąka ziemniaczana Bio - 2 łyżeczki
*opcjonalnie kiełbasa wiejska Bio
Sposób przygotowania:
Poszatkowaną kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Gdy już zmięknie, odlewamy nadmiar wody i dodajemy sos pomidorowy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w drobna kostkę, jeżeli ktoś lubi - może dodać pokrojona w kostkę kiełbasę Bio.
Wszystko razem dusimy a następnie przekładamy do ugotowanej kapusty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.