Keks makowy
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, jajka
Składniki:
cukier kokosowy Bio - 150 g
jajka - 5 szt.
cukier waniliowy Bio - 1 opakowanie
miód lipowy Bio - 1/4 szklanki
masło roślinne Bio - 250 g
Sposób przygotowania:
Dodajemy po jednym jajku miksując cały czas wszystko.Następnie dodajemy partiami mąkę oraz cukier waniliowy.
Mak parzymy we wrzątku,następnie blendujemy na gładką masę.
Dodajemy do masy miód.
Na blaszkę keksową wykładamy połowę ciasta,następnie masę makową a na to pozostałe ciasto.
Pieczemy w 180 st przez około 40 minut. smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.