Niby sernik na zimno
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Mleko roślinne Bio - 500 ml
Nektar kokosowy Bio - 100 ml
Truskawki świeże - 300 g
Herbatniki maślane Bio - 150 g
Ser biały nisko tłuszczowy Bio - 250 g
Sposób przygotowania:
Gdy masa wystygnie dodajemy ser biały i całość blendujem.
Na spód tortownicy wykładamy herbatniki. Na herbatniki układamy masę z serem.
Truskawki myjemy i kroimy w połówki i układamy na masie.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odkładamy w chłodne miejsce aż wystygnie i częściowo stężeje.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.