Pierogi gryczane z Canihua Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Mąka gryczana Bio - 1/2 kg
Młoda kapusta - 1/2 szt.
Cebula - 1 szt.
Sól trochę
Pieprz trochę
Sposób przygotowania:
Kapustę młoda myjemy i siekamy. W osobnym garnku gotujemy ją w niewielkiej ilości wody do miękkości.
Cebulkę kroimy na drobno i podsmażamy na odrobinie masła klarownego.
Gdy cebulka się zeszkli dodajemy ją do młodej kapusty.
Kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Połowę kapusty przekładamy do ugotowanych ziaren Canihua. Całość mieszamy.
Wyrobione ciasto wykładamy z miski i wałkujemy na cienki placek, z którego wykrawamy np szklanka kółka.
Na każde kółko nakładamy odrobinę Canihua wymieszanego z kapustą. Zlepiamy brzegi pieroga.
Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez kilka minut aż same wypłyną na wierzch.
Podajemy z pozostałą młoda kapustką.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.