Mus czekoladowy
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Śmietanka 30 % - 500 g
Cukier waniliowy Bio - 3 łyżeczki
Cukier z Agawy Bio - 30 g
Sposób przygotowania:
Ściągamy z palnika i czekamy aż ostygnie.
Z ubitej śmietany odkładamy około 100 g.
Do reszty wlewamy ostygniętą masę czokoladowo-jajeczną.
Całość ponownie ubijamy mikserem.
Mus przekładamy do pucharków/miseczek i dekorujemy z wierzchu pozostałą ubitą śmietaną.
Mus schładzamy około godziny w lodówce.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.