Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyKinga BajcarPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
jabłecznik  inaczej

jabłecznik inaczej

Kinga Bajcar
25 14 180 min
Rolada kukurydziana

Rolada kukurydziana

Kinga Bajcar
26 13 90 min
Panna cotta z sosem truskawkowym

Panna cotta z sosem truskawkowym

Kinga Bajcar
23 12 180 min
Chleb z ziarnami

Chleb z ziarnami

Kinga Bajcar
24 15 180 min
Ciasto z pianką

Ciasto z pianką

Kinga Bajcar
23 11 60 min
szybki deser

szybki deser

Kinga Bajcar
22 13 40 min
Szybkie ciasto z orzechami nerkowca

Szybkie ciasto z orzechami nerkowca

Kinga Bajcar
20 9 45 min
Jabłecznik inaczej

Jabłecznik inaczej

Kinga Bajcar
20 11 100 min
Keks makowy

Keks makowy

Kinga Bajcar
21 12 60 min
Bułeczki makowe

Bułeczki makowe

Kinga Bajcar
21 13 180 min
Kawa bananowa

Kawa bananowa

Kinga Bajcar
20 13 10 min
Napój kawowy śniadaniowy

Napój kawowy śniadaniowy

Kinga Bajcar
23 13 10 min
Naleśniki z mąki teff

Naleśniki z mąki teff

Kinga Bajcar
23 13 30 min
Racuchy z mąki teff

Racuchy z mąki teff

Kinga Bajcar
21 10 40 min
chlebek gryczany z przysmakiem kokosowym z ziarnami kakaowca

chlebek gryczany z przysmakiem kokosowym z ziarnami kakaowca

Kinga Bajcar
21 10 30 min
Gofry kukurydziane

Gofry kukurydziane

Kinga Bajcar
23 11 20 min
Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy

Kinga Bajcar
23 12 180 min
Sok pomidorowy na słodko

Sok pomidorowy na słodko

Kinga Bajcar
22 10 20 min
Budyń imbirowo kukurydziany

Budyń imbirowo kukurydziany

Kinga Bajcar
22 9 25 min
Batoniki śniadaniowe

Batoniki śniadaniowe

Kinga Bajcar
24 14 120 min
Mus truskawkowy

Mus truskawkowy

Kinga Bajcar
22 12 180 min
Arbuzowy napój z wiśniami

Arbuzowy napój z wiśniami

Kinga Bajcar
20 9 30 min
Koktajl śniadaniowy

Koktajl śniadaniowy

Kinga Bajcar
20 8 30 min
Babka z suszonymi wiśniami

Babka z suszonymi wiśniami

Kinga Bajcar
23 12 75 min
Pudding kukurydziano-kokosowy z czelokadą

Pudding kukurydziano-kokosowy z czelokadą

Kinga Bajcar
21 11 40 min
Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

Kinga Bajcar
22 8 60 min
Napój sniadaniowy

Napój sniadaniowy

Kinga Bajcar
24 10 20 min
Owsianka na mleku orkiszowym.

Owsianka na mleku orkiszowym.

Kinga Bajcar
24 10 30 min
Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Kinga Bajcar
25 10 15 min
Lemoniada bazyliowa

Lemoniada bazyliowa

Kinga Bajcar
26 11 15 min
Krakersy jęczmienne

Krakersy jęczmienne

Kinga Bajcar
25 10 60 min
Placuszki jęczmienno-lniane

Placuszki jęczmienno-lniane

Kinga Bajcar
25 12 30 min
Makaron Kubusiowy z sosem śmietanowo-ziołowym

Makaron Kubusiowy z sosem śmietanowo-ziołowym

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Kinga Bajcar
22 8 60 min
Tarta wiśniowa

Tarta wiśniowa

Kinga Bajcar
25 10 0 min
Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Kinga Bajcar
22 11 60 min
Wegański majonez

Wegański majonez

Kinga Bajcar
23 14 120 min
Pancakes gryczane

Pancakes gryczane

Kinga Bajcar
22 11 30 min
Pasta z makreli

Pasta z makreli

Kinga Bajcar
23 11 30 min
Naleśniki kasztanowe

Naleśniki kasztanowe

Kinga Bajcar
23 10 60 min
Pudding ryżowo - gryczany

Pudding ryżowo - gryczany

Kinga Bajcar
25 14 30 min
Lemoniada owocowa

Lemoniada owocowa

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Nadziewane muszle

Nadziewane muszle

Kinga Bajcar
25 15 120 min
Waniliowe mleko jęczmienne

Waniliowe mleko jęczmienne

Kinga Bajcar
24 14 0 min
Ciasto ryżowo - truskawkowe

Ciasto ryżowo - truskawkowe

Kinga Bajcar
26 12 180 min
Wiosenne danie

Wiosenne danie

Kinga Bajcar
27 14 30 min
Napój oczyszczający z jagodami Goji

Napój oczyszczający z jagodami Goji

Kinga Bajcar
27 14 15 min
Naleśniki z mąki kasztanowej z jabłkiem

Naleśniki z mąki kasztanowej z jabłkiem

Kinga Bajcar
29 13 60 min
Koktajl z błonnikiem na szybsze trawienie

Koktajl z błonnikiem na szybsze trawienie

Kinga Bajcar
25 10 15 min
Niby sernik na zimno

Niby sernik na zimno

Kinga Bajcar
25 10 180 min
Ciastka z semoliny

Ciastka z semoliny

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Babka białkowa ze śliwkami suszonymi

Babka białkowa ze śliwkami suszonymi

Kinga Bajcar
26 14 80 min
Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka

Kinga Bajcar
26 15 60 min
Pasta kanapkowa z ciecierzycą.

Pasta kanapkowa z ciecierzycą.

Kinga Bajcar
24 13 20 min
Mleczny deser z mąki Durum

Mleczny deser z mąki Durum

Kinga Bajcar
28 18 60 min
Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Kinga Bajcar
26 12 120 min
Dietetyczne ciasto marchewkowe

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Kinga Bajcar
26 13 110 min
Proste ciasteczka maślane

Proste ciasteczka maślane

Kinga Bajcar
24 12 100 min
Krem cytrynowy Lemon curd

Krem cytrynowy Lemon curd

Kinga Bajcar
26 16 15 min
Trufle cytrynowe

Trufle cytrynowe

Kinga Bajcar
26 16 75 min
Sezamki

Sezamki

Kinga Bajcar
24 16 45 min
Szarlotka z mąki amarantusowej.

Szarlotka z mąki amarantusowej.

Kinga Bajcar
25 14 120 min
Sushi

Sushi

Kinga Bajcar
24 14 60 min
Naleśniki amarantusowe z owocami

Naleśniki amarantusowe z owocami

Kinga Bajcar
25 13 30 min
Torcik kokosowy na zimno z masą amarantusową

Torcik kokosowy na zimno z masą amarantusową

Kinga Bajcar
28 14 180 min
Panna Cotta z wodą różaną

Panna Cotta z wodą różaną

Kinga Bajcar
24 14 180 min
Placki z konopi na słodko

Placki z konopi na słodko

Kinga Bajcar
24 10 30 min
Barszcz czerwony na zakwasie

Barszcz czerwony na zakwasie

Kinga Bajcar
24 10 80 min
Pizza z mąki z konopii

Pizza z mąki z konopii

Kinga Bajcar
21 8 120 min
Chleb lniany

Chleb lniany

Kinga Bajcar
22 9 180 min
Sernik makowy

Sernik makowy

Kinga Bajcar
23 11 80 min
Ciasteczka makowe z mąki z ciecierzycy Bio

Ciasteczka makowe z mąki z ciecierzycy Bio

Kinga Bajcar
26 12 60 min
Ciecina

Ciecina

Kinga Bajcar
23 11 60 min
Zapiekanka z fenkułem

Zapiekanka z fenkułem

Kinga Bajcar
23 7 120 min
Pasta z fasoli i jajek

Pasta z fasoli i jajek

Kinga Bajcar
23 9 30 min
Jajka faszerowane z wasabi pastą Bio

Jajka faszerowane z wasabi pastą Bio

Kinga Bajcar
25 11 30 min
Dietetyczny murzynek

Dietetyczny murzynek

Kinga Bajcar
23 14 90 min
Makaron Penne z pesto z fasoli Mung

Makaron Penne z pesto z fasoli Mung

Kinga Bajcar
24 12 60 min
Pasta z fasoli mung

Pasta z fasoli mung

Kinga Bajcar
25 15 60 min
Cynamonki

Cynamonki

Kinga Bajcar
23 12 180 min
Zupa z fasoli Mung

Zupa z fasoli Mung

Kinga Bajcar
22 12 120 min
Sałatka obiadowa

Sałatka obiadowa

Kinga Bajcar
23 11 120 min
Bułki komosianki

Bułki komosianki

Kinga Bajcar
20 7 180 min
Bułki z komosy Białej Bio

Bułki z komosy Białej Bio

Kinga Bajcar
25 12 180 min
Kotleciki z kaszki kukurydzianej Bio

Kotleciki z kaszki kukurydzianej Bio

Kinga Bajcar
22 12 60 min
Komosianka na słodko z daktylami i pestkami dyni

Komosianka na słodko z daktylami i pestkami dyni

Kinga Bajcar
22 9 30 min
Deser z nasionami babki jajowatej Bio

Deser z nasionami babki jajowatej Bio

Kinga Bajcar
23 11 30 min
Koktajl energetyzujący Bio

Koktajl energetyzujący Bio

Kinga Bajcar
23 12 15 min
Małe bagietki na zakwasie

Małe bagietki na zakwasie

Kinga Bajcar
23 12 180 min
Ryż z jabłkami i gruszkami z cynamonem Ceylon Bio

Ryż z jabłkami i gruszkami z cynamonem Ceylon Bio

Kinga Bajcar
21 9 80 min
Papryka faszerowana kaszką kuskus

Papryka faszerowana kaszką kuskus

Kinga Bajcar
25 14 80 min
Sernik z jogurtów greckich

Sernik z jogurtów greckich

Kinga Bajcar
25 14 85 min
Bułki z borówkami

Bułki z borówkami

Kinga Bajcar
23 13 180 min
Risotto z kaszy jęczmiennej z warzywami

Risotto z kaszy jęczmiennej z warzywami

Kinga Bajcar
23 11 60 min
Ptasie mleczko

Ptasie mleczko

Kinga Bajcar
27 16 180 min
Deser truskawkowy z kisielem

Deser truskawkowy z kisielem

Kinga Bajcar
25 9 180 min
Pancakes z prosa

Pancakes z prosa

Kinga Bajcar
24 10 60 min
Bezmleczne bułeczki śniadaniowe z prosa

Bezmleczne bułeczki śniadaniowe z prosa

Kinga Bajcar
26 12 180 min
Kluski na parze

Kluski na parze

Kinga Bajcar
23 14 180 min
Smażone truskawki z kokosem

Smażone truskawki z kokosem

Kinga Bajcar
22 12 60 min
Budyń z tapioki z truskawkami

Budyń z tapioki z truskawkami

Kinga Bajcar
25 10 30 min
Ciasto z truskawkami

Ciasto z truskawkami

Kinga Bajcar
24 12 70 min
Pianka galaretkowa

Pianka galaretkowa

Kinga Bajcar
22 9 180 min
Krem z daktyli ala nutella

Krem z daktyli ala nutella

Kinga Bajcar
22 10 20 min
Biszkopt z soczewicy

Biszkopt z soczewicy

Kinga Bajcar
24 14 60 min
Chleb z mąki wysoko błonnikowej owsianej

Chleb z mąki wysoko błonnikowej owsianej

Kinga Bajcar
22 9 180 min
Bułeczki drożdżowe z żurawiną i malinami

Bułeczki drożdżowe z żurawiną i malinami

Kinga Bajcar
24 12 180 min
Pierogi gryczane z Canihua Bio

Pierogi gryczane z Canihua Bio

Kinga Bajcar
26 9 120 min
Tarta z kaszy Canihua i płatków ryżowych

Tarta z kaszy Canihua i płatków ryżowych

Kinga Bajcar
25 9 120 min
Jabłecznik z żurawiną

Jabłecznik z żurawiną

Kinga Bajcar
28 12 120 min
Pudding z Canihua ziarno z żurawiną

Pudding z Canihua ziarno z żurawiną

Kinga Bajcar
25 8 45 min
Chlebki Wielkanocne z ziarnami Babki płesznik i otrębami

Chlebki Wielkanocne z ziarnami Babki płesznik i otrębami

Kinga Bajcar
22 6 180 min
Bułeczki drożdżowe z korzeniem maca i rodzynkami Bio

Bułeczki drożdżowe z korzeniem maca i rodzynkami Bio

Kinga Bajcar
25 10 180 min
Wiosenne, zielone mleko

Wiosenne, zielone mleko

Kinga Bajcar
28 11 120 min
Pudding z siemienia lnianego i nasion chia Bio

Pudding z siemienia lnianego i nasion chia Bio

Kinga Bajcar
26 9 130 min
Baranek Wielkanocny

Baranek Wielkanocny

Kinga Bajcar
28 11 180 min
Krem z zielonego groszku z młodą pszenicą Bio

Krem z zielonego groszku z młodą pszenicą Bio

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Zielony koktajl jabłkowo ananasowy z młodą pszenicą w proszku Bio

Zielony koktajl jabłkowo ananasowy z młodą pszenicą w proszku Bio

Kinga Bajcar
22 8 15 min
Smoothie z glonami chlorella

Smoothie z glonami chlorella

Kinga Bajcar
24 9 15 min
Domowy jogurt naturalny z dodatkami

Domowy jogurt naturalny z dodatkami

Kinga Bajcar
25 7 0 min
Pancakes orkiszowe

Pancakes orkiszowe

Kinga Bajcar
24 9 20 min
Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy

Kinga Bajcar
41 36 180 min
Pietruszkowa pasta kanapkowa z soczewicy czarnej Beluga

Pietruszkowa pasta kanapkowa z soczewicy czarnej Beluga

Kinga Bajcar
23 13 120 min
Ciastka ryżowo- kokosowe

Ciastka ryżowo- kokosowe

Kinga Bajcar
23 13 60 min
Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi

Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi

Kinga Bajcar
25 9 30 min
Bułki pszenne na wodzie kokosowej bio

Bułki pszenne na wodzie kokosowej bio

Kinga Bajcar
25 11 180 min
Ciasteczka zbożowo-kokosowe

Ciasteczka zbożowo-kokosowe

Kinga Bajcar
23 10 30 min
Ciasto mleczne

Ciasto mleczne

Kinga Bajcar
26 12 60 min
Calzone wegetariańskie

Calzone wegetariańskie

Kinga Bajcar
24 9 120 min
Ananas w cieście kokosowym

Ananas w cieście kokosowym

Kinga Bajcar
22 9 20 min
Sernik pieczony z ananasem.

Sernik pieczony z ananasem.

Kinga Bajcar
27 12 80 min
Babka z orzechami

Babka z orzechami

Kinga Bajcar
24 11 50 min
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Kinga Bajcar
25 11 90 min
Czerwony barszcz wigilijny

Czerwony barszcz wigilijny

Kinga Bajcar
24 9 120 min
Kompot z suszu

Kompot z suszu

Kinga Bajcar
23 8 60 min
Pierniczki

Pierniczki

Kinga Bajcar
22 12 60 min
Kapusta zamażana

Kapusta zamażana

Kinga Bajcar
23 10 120 min
Biały barszcz

Biały barszcz

Kinga Bajcar
23 8 60 min
Ciasto krówka

Ciasto krówka

Kinga Bajcar
25 10 180 min
Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym

Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym

Kinga Bajcar
26 13 60 min
Chmurki na napoju jaglanym

Chmurki na napoju jaglanym

Kinga Bajcar
21 8 20 min
Rolada makowa

Rolada makowa

Kinga Bajcar
24 11 120 min
Domowa masa makowa

Domowa masa makowa

Kinga Bajcar
22 10 110 min
Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Kinga Bajcar
27 14 110 min
Babka kokosowo - bananowa

Babka kokosowo - bananowa

Kinga Bajcar
23 9 0 min
Bułki drożdżowe kokosowe

Bułki drożdżowe kokosowe

Kinga Bajcar
33 17 180 min
Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio

Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio

Kinga Bajcar
25 10 140 min
Wegetariański smalec

Wegetariański smalec

Kinga Bajcar
27 12 90 min
Sernik kokosowy z kakaową posypką

Sernik kokosowy z kakaową posypką

Kinga Bajcar
24 12 180 min
Bezglutenowe kulki śniadaniowe

Bezglutenowe kulki śniadaniowe

Kinga Bajcar
27 17 0 min
Ciastka mocno kokosowe

Ciastka mocno kokosowe

Kinga Bajcar
26 13 40 min
Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Kinga Bajcar
29 18 180 min
Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio

Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio

Kinga Bajcar
24 11 180 min
Batoniki musli

Batoniki musli

Kinga Bajcar
22 14 90 min
Jabłecznik inaczej

Jabłecznik inaczej

Kinga Bajcar
21 10 180 min
Sola w Gomasio Bio z surówką

Sola w Gomasio Bio z surówką

Kinga Bajcar
23 10 40 min
Krakersy sezamowe

Krakersy sezamowe

Kinga Bajcar
24 11 40 min
Migdałowy Flan

Migdałowy Flan

Kinga Bajcar
25 9 120 min
Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame

Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame

Kinga Bajcar
24 16 120 min
Zapiekanka z cukinii

Zapiekanka z cukinii

Kinga Bajcar
24 12 100 min
Deser owocowy

Deser owocowy

Kinga Bajcar
21 9 20 min
Budyń z płatków lnianych Bio

Budyń z płatków lnianych Bio

Kinga Bajcar
22 8 25 min
Piaskowe pieczarki

Piaskowe pieczarki

Kinga Bajcar
23 14 40 min
Lniano - owsiane kruche ciastka

Lniano - owsiane kruche ciastka

Kinga Bajcar
22 10 40 min
Sezamki z Quinoy ekspandowanej Bio

Sezamki z Quinoy ekspandowanej Bio

Kinga Bajcar
25 15 90 min
Nocne bułki

Nocne bułki

Kinga Bajcar
20 8 120 min
Ser tofu z czarnej soi Bio

Ser tofu z czarnej soi Bio

Kinga Bajcar
20 8 180 min
Zmodyfikowany Shoyu Ramen

Zmodyfikowany Shoyu Ramen

Kinga Bajcar
18 7 110 min
Letnie Smoothie

Letnie Smoothie

Kinga Bajcar
21 10 30 min
Dip z konopi łuskanej Bio

Dip z konopi łuskanej Bio

Kinga Bajcar
22 11 30 min
Biszkopt z musem owocowym i galaretką

Biszkopt z musem owocowym i galaretką

Kinga Bajcar
23 11 180 min
Panini bułki chlebowe

Panini bułki chlebowe

Kinga Bajcar
19 8 180 min
Nadziewane pomarańcze

Nadziewane pomarańcze

Kinga Bajcar
21 8 90 min
Kruche ciasto z budyniem i owocami

Kruche ciasto z budyniem i owocami

Kinga Bajcar
25 14 180 min
Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

Kinga Bajcar
21 11 70 min
Piaskowe ciastka ryżowe

Piaskowe ciastka ryżowe

Kinga Bajcar
22 11 30 min
Krem kasztanowo czekoladowy

Krem kasztanowo czekoladowy

Kinga Bajcar
24 13 80 min
Grzanki z roladą z sera koziego Bio

Grzanki z roladą z sera koziego Bio

Kinga Bajcar
21 10 15 min
Wątróbka drobiowa na prosie Bio

Wątróbka drobiowa na prosie Bio

Kinga Bajcar
22 10 50 min
Sałatka warzywna z prosem Bio

Sałatka warzywna z prosem Bio

Kinga Bajcar
23 11 60 min
Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio

Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio

Kinga Bajcar
20 10 100 min
Ryżowe babeczki bananowe

Ryżowe babeczki bananowe

Kinga Bajcar
26 14 40 min
Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami

Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami

Kinga Bajcar
22 11 45 min
Granita truskawkowa

Granita truskawkowa

Kinga Bajcar
23 12 0 min
Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Kinga Bajcar
25 10 90 min
Pizza z patelni

Pizza z patelni

Kinga Bajcar
23 13 30 min
Sałatka ze świeżym szpinakiem

Sałatka ze świeżym szpinakiem

Kinga Bajcar
23 11 15 min
Krówki wegańskie

Krówki wegańskie

Kinga Bajcar
22 10 75 min
Kurczak w  otrębach gryczanych z sałatką

Kurczak w  otrębach gryczanych z sałatką

Kinga Bajcar
21 10 120 min
Domowe lody daktylowe

Domowe lody daktylowe

Kinga Bajcar
28 13 180 min
Chleb kukurydziany z żurawiną

Chleb kukurydziany z żurawiną

Kinga Bajcar
22 13 60 min
Majowe ciasto

Majowe ciasto

Kinga Bajcar
20 10 60 min
Devolaje z czerwonej fasoli kidney Bio

Devolaje z czerwonej fasoli kidney Bio

Kinga Bajcar
23 11 90 min
Kukułcze gniazda

Kukułcze gniazda

Kinga Bajcar
28 18 60 min
Babka jogurtowa

Babka jogurtowa

Kinga Bajcar
25 11 60 min
Pasta z zielonego groszku Bio

Pasta z zielonego groszku Bio

Kinga Bajcar
23 9 45 min
Kisiel gruszkowy z żurawiną i jagodami Goji

Kisiel gruszkowy z żurawiną i jagodami Goji

Kinga Bajcar
20 8 60 min
Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kinga Bajcar
26 11 30 min
Sernik z mlekiem kokosowym Bio

Sernik z mlekiem kokosowym Bio

Kinga Bajcar
24 12 105 min
Koszyczki wielkanocne

Koszyczki wielkanocne

Kinga Bajcar
27 13 160 min
Pasztet z czarnej fasolki Bio

Pasztet z czarnej fasolki Bio

Kinga Bajcar
26 9 80 min
Czekolada nadziewana

Czekolada nadziewana

Kinga Bajcar
25 11 80 min
Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami

Kinga Bajcar
22 12 40 min
Oszukane krokiety

Oszukane krokiety

Kinga Bajcar
24 11 60 min
Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli

Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli

Kinga Bajcar
31 24 90 min
Dżem z suszonych moreli

Dżem z suszonych moreli

Kinga Bajcar
24 11 60 min
Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

Kinga Bajcar
25 10 60 min
Pralinki

Pralinki

Kinga Bajcar
24 13 140 min
Domowy majonez

Domowy majonez

Kinga Bajcar
23 12 40 min
Domowa musztarda

Domowa musztarda

Kinga Bajcar
32 17 85 min
Crunchy granola

Crunchy granola

Kinga Bajcar
24 14 60 min
Czarne bułeczki

Czarne bułeczki

Kinga Bajcar
21 14 120 min
Ślimaczki drożdżowe z jagodami Goji

Ślimaczki drożdżowe z jagodami Goji

Kinga Bajcar
19 13 70 min
Jednogar z quinoą

Jednogar z quinoą

Kinga Bajcar
27 13 80 min
Koktajl z jagód Goji i banana

Koktajl z jagód Goji i banana

Kinga Bajcar
58 27 25 min
Czarne gołąbki

Czarne gołąbki

Kinga Bajcar
23 15 180 min
Karmelowe kulki popcornowe

Karmelowe kulki popcornowe

Kinga Bajcar
22 11 20 min
Pierogi z żółtą soczewicą Bio

Pierogi z żółtą soczewicą Bio

Kinga Bajcar
25 14 120 min
Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką

Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką

Kinga Bajcar
25 10 90 min
Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio

Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio

Kinga Bajcar
26 13 60 min
Ciastka z marcepanem bez pieczenia

Ciastka z marcepanem bez pieczenia

Kinga Bajcar
28 11 30 min
Knedle migdałowe

Knedle migdałowe

Kinga Bajcar
27 15 30 min
Sałatka gyros z fasolką i wakame

Sałatka gyros z fasolką i wakame

Kinga Bajcar
28 11 150 min
Rolada z kaszą Bulgur Bio

Rolada z kaszą Bulgur Bio

Kinga Bajcar
25 14 160 min
Chleb bezglutenowy

Chleb bezglutenowy

Kinga Bajcar
26 14 180 min
Kaczka faszerowana z ziemniaczkami

Kaczka faszerowana z ziemniaczkami

Kinga Bajcar
27 12 180 min
Sałatka śledziowa dla leniwych

Sałatka śledziowa dla leniwych

Kinga Bajcar
28 11 150 min
Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

Kinga Bajcar
26 18 90 min
Wegetariański placek po węgiersku

Wegetariański placek po węgiersku

Kinga Bajcar
28 15 45 min
Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Kinga Bajcar
55 29 180 min
Bezy jaglane

Bezy jaglane

Kinga Bajcar
23 13 180 min
Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

Kinga Bajcar
25 14 45 min
Ryba w cieście amarantusowym

Ryba w cieście amarantusowym

Kinga Bajcar
26 12 30 min
Świąteczne pierniczki

Świąteczne pierniczki

Kinga Bajcar
24 12 90 min
Risotto z orzechami nerkowca Bio

Risotto z orzechami nerkowca Bio

Kinga Bajcar
22 12 60 min
Makaroniki makowo-serowe

Makaroniki makowo-serowe

Kinga Bajcar
30 16 45 min
Drobiowe sakiewki z niespodzianką

Drobiowe sakiewki z niespodzianką

Kinga Bajcar
30 12 40 min
Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio

Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio

Kinga Bajcar
28 17 60 min
Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym

Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym

Kinga Bajcar
22 13 120 min
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z razowym kuskusem Bio

Rozgrzewająca zupa czosnkowa z razowym kuskusem Bio

Kinga Bajcar
20 9 60 min
Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

Kinga Bajcar
26 12 180 min
Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio

Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio

Kinga Bajcar
22 8 120 min
Ciasteczka dyniowe ze śliwką

Ciasteczka dyniowe ze śliwką

Kinga Bajcar
29 9 40 min
Sałatka Wakame

Sałatka Wakame

Kinga Bajcar
25 9 30 min
Zupa miso

Zupa miso

Kinga Bajcar
37 25 30 min
Roladki z glonami Wakame Bio

Roladki z glonami Wakame Bio

Kinga Bajcar
23 8 70 min
Delikatne ciasteczka nadziewane

Delikatne ciasteczka nadziewane

Kinga Bajcar
25 9 30 min
Chleb wytrawny

Chleb wytrawny

Kinga Bajcar
30 11 60 min
Śliwkowe kokosanki

Śliwkowe kokosanki

Kinga Bajcar
27 12 40 min
Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

Kinga Bajcar
36 32 180 min
Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

Kinga Bajcar
71 37 30 min
Łódki drożdżowe z owocami

Łódki drożdżowe z owocami

Kinga Bajcar
32 13 60 min
Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

Kinga Bajcar
26 8 30 min
Krokiety z grzybami shiitake Bio

Krokiety z grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
26 12 75 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

Kinga Bajcar
36 19 30 min
Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
41 27 75 min
Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Kinga Bajcar
68 46 15 min
Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Kinga Bajcar
29 16 75 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 372190 Renixx Renixx
  • 208005 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114704 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet