Bochenek z grzybami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, drożdże, pszenica
Składniki:
ciepła woda - 300 ml
drożdże świeże - 20 g
cukier - 1 szczypta
sól - 1 łyżeczka
grzyby leśne (prawdziwki, borowiki, maślaki, itp) - 1/2 kg
sól, pieprz - 1 do smaku
przecier pomidorowy - 2 łyżki
oliwa do smażenia - 2 łyżki
świeży tymianek - 2 garści
Sposób przygotowania:
W dużej misce łączymy mąkę, drożdże, pozostałą wodę i sól, dokładnie wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Możemy też włożyć wszystkie składniki do automatu do chleba i ustawić program wyrabiania ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.