![Pesto z pieczoną papryką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16099-photo-main.jpg)
Pesto z pieczoną papryką
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
szpinak świeży - 4 garści
słonecznik łuskany - 1/2 szklanki
oliwa - 1/2 szklanki
makaron spaghetti lub cienkie wstążki - 200 g
sól, pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Słonecznik prażymy chwilę na rozgrzanej oliwie, mieszając żeby się nie przypalił.
Paprykę, słonecznik, szpinak i parmezan blendujemy na pastę dodając powoli oliwę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z gorącym makaronem i podajemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.