Rosół z pieczonej kaczki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso
Składniki:
włoszczyzna na rosół: marchew, pietruszka, por, seler - 1 pęk
liście świeżego lubczyku - 2 szt.
imbir, kawałek wielkości kciuka - 1 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
sól, pieprz - 1 do smaku
Dodatkowe informacje:
Rosół na pieczonej kaczce ma pełny, głęboki smak. Dodajemy dużo warzyw, jeśli chcemy mieć bardziej "pieczony" smak rosołu możemy dodać trochę tłuszczu z pieczenia kaczki.Jest to jeden ze sposobów na wykorzystanie resztek z obiadu, na pierwszy rzut oka dziwny, ale naprawdę smaczny :- ) Spróbujcie.
Sposób przygotowania:
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.