Naleśniki na słodko - najlepsze na świecie ;-)
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder (np.trzcinowy) - 2 łyżki
jajko - 3 szt.
stopione masło - 3 łyżki
olej do smażenia - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Przepis z programu "Masterchef Australia". Raz usmażycie te naleśniki i na słodko będziecie robić tylko takie. Są chrupiące, cienkie i pyszne.Sposób przygotowania:
Podajemy na słodko z:
- syropem klonowym,
- sokiem z cytryny i cukrem pudrem,
- konfiturą lub dżemem owocowym,
- twarogiem,
- syropem z agawy,
- miodem,
- serkiem waniliowym,
- owocami i bitą śmietaną,
- prażonym jabłkami i sosem czekoladowym,
- ..........................................
Jak tylko lubicie :-)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.