Sałatka z grillowaną brzoskwinią
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mozzarella, najlepiej oryginalna z mleka bawolego - 150 g
roszponka - 4 garści
szynka parmeńska - 150 g
świeża mięta - 1 garść
musztarda - 1 łyżeczka
ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
sól, pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Na dużym talerzu lub w misce układamy umytą roszponkę, podzielone na kawałki szynkę i mozzarellę. Na górze układamy brzoskwinie. Musztardę, oliwę, ocet i sól dokładnie mieszamy, polewamy sałatkę. Posypujemy porwanymi listkami mięty i przyprawiamy pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.