Wegańskie spaghetti
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, cytrusy, pszenica
Składniki:
ulubione burgery warzywne - 150-200 g
ciecierzyca konserwowa - 1/2 szklanki
średniej wielkości cebula - 1/2 szt.
czosnek świeży - 1 ząbek
czarne oliwki - 6 szt.
oliwa z oliwek - 4 łyżki
sok z cytryny - świeżo wyciśnięty - 1 łyżka
sól, pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
W czasie kiedy makaron się gotuje siekamy drobno cebulę i czosnek. Kroimy na małe kawałki burgery.
Dodajemy pokrojone burgery i osączoną ciecierzycę, przyprawiamy solą i pieprzem, zwiększamy lekko ogień pod patelnią. Dodajemy rozmaryn i smażymy kilka minut, często mieszając. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy ugotowany makaron.
Szybko mieszamy i natychmiast podajemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.