Egzotyczna dynia
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
dynia - 2 kg
goździki - 1 łyżka
ocet 6% - 300 ml
cynamon w laskach - 1 laska
imbir mielony - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Z tej ilości dyni wychodzi 5 słoików po 0,5l pojemności.Sposób przygotowania:
Dynię pokroić w kostkę.
Ocet wlać do garnka, dodać goździki, 25 dag cukru i skórkę pomarańczową, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać sok pomarańczowy, osłodzić pozostałym cukrem do smaku, wymieszać, przecedzić.
Po wystudzeniu odstawić w ciemne miejsce. Można jeść po 4 tygodniach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.