Orzechowe blondi
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, kakao, orzeszki ziemne
Składniki:
ekstrakt waniliowy lub wanilia w proszku BIO - 1 łyżeczka
ulubione masło orzechowe - użyłam gładkiego masła migdałowego i chrupiącego masła z orzechów arachidowych BIO - 1 szklanka
cukier kokosowy BIO - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia BIO - 1 łyżeczka
gorzka kuwertura lub gorzka czekolada BIO o dużej zawartości kakao (70%) - 100 g
Dodatkowe informacje:
Pyszne, zdrowe, bezglutenowe ciasto, idealne do wszelkie okazje - zwłaszcza Walentynki :-). Warto upiec jak najszybciej. polecam. Zwłaszcza dzieciaki za nim szaleją, choć nie tylko ;-) Lekko zmodyfikowany przepis ze strony mynewroots.org.Sposób przygotowania:
Kuwerturę (czekoladę) dzielimy na pół. Siekamy obydwie połowy. Jedną dodajemy do ciasta, mieszamy.
Blaszkę kwadratową 20x20 cm. wykładamy papierem do pieczenia, wkładamy ciasto. Będzie bardzo gęste i lepiące, ale na pewno się uda :-) Na wierzch sypiemy pozostałą kuwerturę, lekko wciskamy w ciasto.
Pieczemy 25-30 min.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.