Makaron z warzywami i krewetkami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, soja, orkisz, ryba i owoce morza
Składniki:
kapusta pak choy - 1/2 szt.
średnia marchewka - 1 szt.
surowe krewetki małe - 300 g
czosnek - 1 ząbek
harissa (przyprawa w proszku) - 1 łyżka
szalotka - 1 szt.
oliwa do smażenia - 2 łyżki
posiekana świeża kolendra lub pietruszka do posypania - 2 kieliszki
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i szalotkę, delikatnie smażymy. Dodajemy marchew, kapustę, smażymy kilka minut mieszając. Dodajemy harissę, krewetki i sos ostrygowy, smażymy kolejne kilka minut. Dodajemy makaron, podgrzewamy, mieszamy dokładnie. Nakładamy na talerze, posypujemy kolendrą lub pietruszką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.