Zupa dyniowa z grzybami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: grzyby
Składniki:
bulion warzywny - 1/2 litra
mała cebula - 1 szt.
czosnek - 1 szt.
grzyby (mogą być mrożone) pokrojone w kawałki lub suszone (namaczamy) - 1 szklanka
sól, pieprz - do smaku
świeży tymianek - 1 garść
Sposób przygotowania:
Pokrojone i rozmrożone grzyby smażymy na pozostałej oliwie około 10 minut, często mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do zmiksowanej zupy i gotujemy jeszcze około 10 min. Podajemy z grzankami lub chrupkim pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.