Sałatka na ciepło z pieczonym kalafiorem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
kalafior - 1 szt.
dynia hokkaido - 1/2 szt.
czerwona cebula - 1/2 szt.
migdały blanszowane - 1/3 szklanki
avokado - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 12 szt.
pieprz - 1 trochę
olej lniany - 4 łyżki
chili w płatkach - 2 szczypty
oliwa - 4 łyżki
sok z cytryny - 4 szczypty
Sposób przygotowania:
Upieczone warzywa wraz z ryżem wkładamy do dużej miski.
Cebule siekamy. Migdały prażymy na suchej patelni, drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół. Avokado kroimy w nieduże kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy delikatnie w misce. Przyprawiamy solą, pieprzem, polewamy oliwą i skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.