Świąteczne ciasteczka
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajko rozmiaru M BIO - 1 szt.
cukier trzcinowy BIO - 2/3 szklanki
mąka pszenna jasna BIO - 2 1/2 szklanki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
migdały BIO - 1/3 szklanki
kandyzowana skórka pomarańczowa BIO - 1/3 szklanki
czekolada mleczna lub gorzka BIO - 1/3 szklanki
Sposób przygotowania:
Miękkie masło ucieramy z cukrem w dużej misce, na puszystą masę. Dodajemy jajko, ucieramy.
Mąkę przesiewamy z solą i sodą, dodajemy do masy, wsypujemy bakalie i czekoladę, zagniatamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.