Śledzie w curry
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jogurt naturalny gęsty - 1/2 szklanki
gęsta kwaśna śmietana - 1/2 szklanki
majonez - 2 łyżki
curry w proszku - 1 łyżka
ketchup łagodny - 1 łyżka
szczypiorek - 1 pęk
cebula biała - 1/2 szt.
kapary - 4 łyżki
korniszon - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Jogurt, śmietanę, majonez, curry i ketchup mieszamy. Pozostałe składniki drobno siekamy, dodajemy do sosu. Wkładamy śledzie, dokładnie mieszamy.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.