![Wieprzowina z kiełkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-11/371-photo-main.jpg)
Wieprzowina z kiełkami
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
kiełki fasoli mung BIO - 3 garści
oliwa BIO - 2 łyżki
pieprz kolorowy - 1 trochę
olej do smażenia i pieczenia BIO - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej z oliwą, włożyć mięso. Smażyć ok 5 minut każdej strony. Minutę przed końcem smażenia dodać kiełki, chwilę smażyć razem.
Wyłożyć na talerz, podawać z ryżem, najlepiej pełnoziarnistym.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.