Nadziewane pizze
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
świeże drożdże - 25 g
oliwa - 4 łyżki
sól - 1 szczypta
woda - 1 1/2 szklanki
oliwki czarne lub zielone - posiekane - 12 łyżek
cebula szalotka - 1 szt.
sos: gęsty jogurt naturalny - 1 szklanka
ogórek świeży - 1 szt.
słodka papryka w proszku - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Kiedy drożdże zaczną pracować wlać je do mąki, wsypać sól, wlać oliwę i resztę wody. Zagnieść luźne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na około 40 min.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiamy do wyrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.