Pieczone pierogi twarogowo-ziemniaczane
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
twaróg biały półtłusty BIO - 200 g
mała cebula biała BIO - 1 szt.
olej do smażenia i gotowania BIO - 2 łyżki
sól, pieprz BIO - 1 trochę
ciasto francuskie BIO - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów, na każdy nakładamy około 2 do 3 łyżek farszu (dość dużo) i zalepiamy brzegi. Pierogi układamy na blasze, każdy dziurkujemy widelcem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. C około 20 minut.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.