Makaron z sosem brokułowym
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, drożdże, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
brokuł - 400 g
starte orzechy laskowe - 3 łyżki
szalotka - 1 szt.
czosnek świeży - 1 ząbek
oliwa - 1 łyżka
bulion warzywny - 120 ml
gęsta śmietana 30% - 100 g
sok z cytryny - 1 łyżka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Szalotkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać białe wino, bulion warzywny i połowę brokuła, doprawić solą, pieprzem, gałką i sokiem z cytryny. Dusić do miękkości, ok 10 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.