Sezamowe szparagi
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, strączkowe, sezam, żyto, nabiał krowi
Składniki:
jajko BIO - 1 szt.
chleb wieloziarnisty BIO - 1 kawałek
dressing sojowy tamari z prażonym sezamem BIO - 2 łyżki
cukier BIO - 1 szczypta
sól himalajska, pieprz kolorowy BIO - 1 trochę
Sposób przygotowania:
W czasie gdy szparagi się gotują przygotowujemy grzankę: pieczywo podgrzewamy w opiekaczu lub na patelni. Jajko smażymy na niewielkiej ilości klarowanego masła.
Smacznego.
* szparagi można zjeść bez dodatku grzanki i jajka, z samym dressingiem. Są tak samo pyszne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.