Sałatka z avokado i sardynkami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, pszenica
Składniki:
avokado - 1 szt.
sardynki - 1 opakowanie
chleb z ziarnami na grzanki - 2 kawałki
pomidorki koktajlowe - 2 garści
cebula dymka - 1 szt.
pestki słonecznika - 1 garść
oliwa z bazylią - 1 trochę
liście świeżej bazylii - 1 trochę
sól, pieprz - 1 trochę
Sposób przygotowania:
W misce układamy sałatę, pokrojone awokado, przekrojone na pół pomidorki, podzielone na kawałki sardynki i pokruszoną fetę. Posypujemy posiekaną dymką, słonecznikiem i grzankami. Skrapiamy delikatnie oliwą i posypujemy porwanymi na kawałki liśćmi bazylii.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.