Zapiekane muszle z łososiem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
szpinak świeży - 200 g
duża szalotka - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
serek naturalny twarogowy - 300 g
filet z łososia - 300 g
sól, pieprz - 1 trochę
oliwa do smażenia - 2 łyżki
parmezan - 100 g
Sposób przygotowania:
Parmezan trzemy na drobnej tarce.
Szalotkę i czosnek siekamy, szpinak dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki Łososia kroimy w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i szalotkę, chwilę przesmażamy. Dodajemy łososia i szpinak, smażymy kilka minut delikatnie mieszając. Dodajemy serek twarogowy i śmietankę, przyprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.