
Rybny paprykarz

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Składniki:
małe pomidory świeże BIO - 6 szt.
przecier pomidorowy BIO - 200 ml
papryka czerwona BIO - 2 szt.
cebula szalotka BIO - 2 szt.
filet z dorsza BIO - 1 szt.
czosnek BIO - 1 ząbek
oregano, bazylia BIO - 1 trochę
oliwa BIO - 2 łyżki
sól, pieprz - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Smaczne na zimno (na kanapkach) oraz na ciepło.Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, przekroić, wyjąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę.
Szalotki i czosnek obrać, posiekać.
Rybę umyć, pokroić w kawałki.
Ryż wypłukać w bieżącej wodzie.
Pod koniec doprawić bazylią i oregano, a także, jeśli będzie trzeba, solą i pieprzem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.