Zapiekanka bakłażanowa
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
sos pomidorowy passata BIO - 2 szklanki
mozzarella w kulkach BIO - 1 opakowanie
tymianek bio - 1 trochę
szalotka bio - 1 szt.
czosnek bio - 1 ząbek
sól, pieprz bio - 1 trochę
orzeszki piniowe bio - 4 garści
okruszki z lekko czerstwej ciabatty bio - 6 łyżek
świeżo utarty parmezan bio - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
W tym czasie przygotowujemy kruszonkę: do blendera wsypujemy orzeszki piniowe, okruszki ciabatty, parmezan i listki z kilku gałązek tymianku. Miksujemy.
Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę i siekany czosnek, zalewamy passatą, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku, gotujemy kilka minut do zgęstnienia.
Zapiekamy w temp. 200 st C ok. 20 minut.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.