Sałatka z indykiem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Zawiera: gluten, mięso, drożdże, grzyby, jęczmień, drób
Składniki:
grzyby w proszku - 2 łyżki
filet z piersi indyka - 200 dag
cebula - 1 szt.
mała cukinia - 1 szt.
świeża czerwona papryka - 1/2 szt.
suszone pomidory w oliwie - 8 szt.
cebula dymka - 2 szt.
bulion warzywny lub drobiowy - 1 szklanka
oliwa z suszonych pomidorów - 4 łyżki
słodka papryka w proszku - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Warzywa kroimy w paski, oliwki na ćwiartki, cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy połowę oliwy, smażymy indyka na złoto, przekładamy do kaszy. Na pozostałej oliwie smażymy warzywa, ciepłe dodajemy do sałatki, mieszamy.
Jeśli jest za sucha możemy ją lekko polać oliwą z suszonych pomidorów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.