Pierożki z mięsem na sposób azjatycki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): chińska
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
gorąca woda - 1/2 szklanki
sól - 1 szczypta
farsz:
cebula dymka - 1/2 pęku
sos ostrygowy - 1 do smaku
czosnek - 1 ząbek
sól pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Ciasto dzielimy na kawałki wielkości małego orzech włoskiego, rozwałkowujemy na okrągłe placki. Na każdym kładziemy dużą łyżkę nadzienia, zalepiamy formując sakiewkę.
Gotowe pierożki parujemy w parowarze przez 10 minut. Świetnie smakują ze słodko-ostrym sosem chilli.
Surowe pierożki można mrozić. Do parowania wkładamy je wtedy zamrożone i parujemy ok. 15 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.