Pomarańczowe babeczki z czekoladą i pistacjami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
rozpuszczone masło - 125 g
mąka pszenna - 1 1/2 szklanki
mąka migdałowa (mielone migdały) - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
cukier brązowy - 1/4 szklanki
marmolada pomarańczowa - 100 g
posiekana gorzka czekolada - 50 g
przybranie:
pomarańcze - 1 szt.
woda - 1/2 szklanki
marmolada z pomarańczy - 125 g
surowe pistacje - posiekane - 2 garści
Sposób przygotowania:
Składniki ciasta, poza mąką, czekoladą i proszkiem do pieczenia, wkładamy do malaksera i dokładnie miksujemy. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i posiekaną czekoladę, szybko mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.