Brownie z kalafiorem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
olej kokosowy - 80 ml
syrop kokosowy - 170 g
mąka kasztanowa - 120 g
surowe kakao - 60 g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
len mielony - 20 g
wanilia w proszku - 1/4 łyżeczki
orzechy włoskie lub pekan - 60 g
masło orzechowe - 30 g
syrop kokosowy - 30 ml
Sposób przygotowania:
Len mielony zalewamy 75 g wrzątku, mieszamy, odstawiamy.
Orzechy siekamy.
Masło orzechowe mieszamy z syropem (30 g).
Olej kokosowy mieszamy z syropem, kalafiorem i mielonym lnem. Mąkę kasztanową, kakao, sodę i sól przesiewamy do miski.
Składniki suche i mokre łączymy w dużej misce, dodajemy orzechy. Szybko mieszamy i przekładamy do formy o boku 20 cm. Na wierzchu układamy kleksy z masła orzechowego z syropem. Pieczemy 25 min w temp. 180 st. C
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.