Bezglutenowe serniczki z jagodami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 250 g
jajka - 2 szt.
masło - 130 g
mąka ziemniaczana - 30 g
cukier puder trzcinowy - 50 g
- Masa serowa - 250 g
jajko - 1 szt.
cukier trzcinowy - 1/2 szklanki
skrobia kukurydziana - 1 łyżka
śmietana 18% - 1/4 szklanki
jagody mrożone lub świeże - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Do tych serniczków można też użyć innych owoców: truskawek, wiśni, śliwek, moreli, itp.Sposób przygotowania:
Ciasto rozwałkować cienko i wyłożyć foremki do tartaletek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.